1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Heilbot met sinaasappel en rijst

Heilbot met sinaasappel en rijst

Door: jack_o

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2007

Ingrediënten 4 personen


4 porties heilbot ( griet, tarbot of tong kan ook ) - sap van 2 sinaasappelen - 2 el olijfolie - peper en zout - 1 teentje knoflook *** Voor de rijst: - 110 g droogkokende rijst -geraspte schil van 1 sinaasappel ? zout - 1 l water *** Voor de garnering: - 1 ? 2 sinaasappels - peterselie


Verder heb je nodig


Een grote pan.


Voorbereiding: 15 minuten plus de tijd voor het marineren. *** Bereidinsduur: 15 minuten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de vis en droog ze goed af. Vermeng het sinaasappelsap, de olie, peper, zout en het knoflook in een diepe schaal. Leg de vis ongeveer 15 minuten of, indien gewenst, iets langer in deze marinade.

Bereidingswijze

Kook intussen de rijst gaar in het water, waaraan de geraspte sinaasappelschil en het zout is toegevoegd. Laat de rijst goed uitlekken, spoel in een zeef ze af onder een koude kraan. Spreid de rijst open op een platte schotel en laat ze in een lauwe oven drogen. Giet de op de schaal overgebleven marinade in de pan en laat de vis hierin gelijkmatig bakken tot die gaar is. Schik schijfjes sinaasappel op de rijst en leg de vis erop, bestrooid met peterselie. Heet serveren. Saus is niet nodig. De vis is vochtig en vol aroma.

Serveertip

Variatie: Voeg gehakte kruiden en gehakte ui bij de marinade. Grill de vis in plaats van bakken en bestrijk ze met de overgebleven marinade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top