1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Stoofvlees
  5. Mediterraan stoofvlees

Mediterraan stoofvlees

Door: nmbvv

  • Mediterraan,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-01-2007

Ingrediënten 4 personen


500 g magere runderlapjes, in grove stukken
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1/4 runderbouillonblokje, verkruimeld
75 ml rode wijn
4 sjalotten, in ringen
1 courgette, in plakjes
4 tomaten, in parten
2 eetlepels groene pesto


Verder heb je nodig


Ovenschaal met deksel (1 1/2 liter)

Mediterraan stoofvlees
Mediterraan stoofvlees

Bevat per eenpersoonsportie: energie 260 kCal, eiwit 31 g, vet 12 g, koolhydraten 7 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Bereidingswijze

Runderlappen met peper bestrooien. In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 min. bruinbakken. Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen. Wijn langs rand van schaal erbij schenken. Vlees afgedekt nog ca. 1 uur en 30 min. in midden van oven gaarstoven. Oventemperatuur verhogen naar 200 °C. Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 min. in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn. Halverwege geheel omscheppen.

Serveertip

Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top