Mediterraan stoofvlees

  • Mediterraan,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-01-2007
  • Mediterraan stoofvlees

    Mediterraan stoofvlees

    Mediterraan stoofvlees

Bevat per eenpersoonsportie: energie 260 kCal, eiwit 31 g, vet 12 g, koolhydraten 7 g

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g magere runderlapjes, in grove stukken
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel Provençaalse kruiden
1/4 runderbouillonblokje, verkruimeld
75 ml rode wijn
4 sjalotten, in ringen
1 courgette, in plakjes
4 tomaten, in parten
2 eetlepels groene pesto
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal met deksel (1 1/2 liter)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Bereidingswijze

Runderlappen met peper bestrooien. In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 min. bruinbakken. Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen. Wijn langs rand van schaal erbij schenken. Vlees afgedekt nog ca. 1 uur en 30 min. in midden van oven gaarstoven. Oventemperatuur verhogen naar 200 °C. Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 min. in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn. Halverwege geheel omscheppen.

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten