Runderstoofpot met verse dadels

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2007

Heerlijke stoofpot uit de Tunesisch/Algerijnse keuken die uiteraard ook met lamsvlees gemaakt kan worden, en het allerbest uuuuuuren kan stoven in de tajine op een klein vuurtje...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el olijfolie; 1 kg doorregen runderlappen (in grote blokken en bestrooid met peper&zout); 2 grote uien (heel fijn gehakt); 2 tenen knoflook (heel fijn gehakt); 2 vleestomaten (in 8-en gesneden);
1/2 el kaneelpoeder; 1 tl gemberpoeder; sap van een 1/2 citroen; 750 ml runderbouillon (van 2 blokjes); 250 gr verse dadels (ontpit); 750 gr vastkokende aardappels (in dobbelstenen van 2x2 cm); 2 takjes munt (fijngesneden).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan

Voorbereiding

zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de okijfolie en bak het vlees in ca 7 minuten rondom bruin. Bak de ui en knoflook even mee en voeg dan de tomaten, kaneel, gemberpoeder en citroensap toe. Vul de pan aan met runderbouillon tot het vlees net onder staat. Laat ca 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Af en toe omroeren en evt wat vocht toevoegen.
Doe er dan de aardappels bij en laat 15 minuten meestoven, voeg de dadels toe en laat het geheel nog eens 30 minuten stoven.

Bron

Puck Kerkhoven / Eindhovens Dagblad

Serveertip

Strooi de gehakte munt over de schotel en serveer met couscous. Een (rode) merlot is hier erg lekker bij!
Ook erg smakelijk hierbij is een salade van stukjes sinaasappel, rode uiringen en zwarte olijven.

Laatste reacties

carolientje61 avatar
carolientje61 28-10-2010

Dit ga maar eens een keer klaar maken. lijkt me heerlijk. gr Carin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten