1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. pilaf met kip

pilaf met kip

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2007

Ingrediënten 4 personen


2 sinaasappels, de schilletjes
30 g boter
100 g witte amandelen
4 kipfilets van 75 g elk, in brede repen
2 uien, in ringen
350 g basmatirijst
½ tl kurkuma (koenjit)
1 el gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 el honing
zout en versgemalen zwarte peper
verse munt om te garneren



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dompel de schilletjes 1 minuut in kokend water, haal ze uit de pan en houd ze apart. Verhit de boter en bak de amandelen even aan. Haal ze uit de pan. Bak de stukken kip rondom bruin in het bakvet. Schep om met de ui en bak alles samen 2 min. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rijst, 7 dl water en de kurkuma toe. Breng aan de kook, draai de vlam laag en laat de pilaf ca. 15 min. doorkoken. Doe de amandelen, de pistachenoten en de honing erbij. Laat alles met een deksel op de pan nog eens 5 min. zachtjes koken. Pas op dat de rijst niet aanbakt; zet eventueel een warmhoudplaatje onder de pan. Garneer met de schilletjes erover.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top