Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg
- Frans, Borrelhapje
- 10-20 min.
Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!
Ingrediënten
diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooierVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2147,12 kcal |
Koolhydraten | 174,25 g |
Eiwitten | 81,46 g |
Vetten | 123,29 g |
Benodigdheden
bakpapierVoorbereiding
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de bladerdeeg in vieren zodat 4 mooie vierkantjes ontstaan. Doe op elk plakje een bolletje zachte geitenkaas en een theelepeltje honing met wat tijm. Vouw de punten van het bladerdeeg goed naar elkaar toe. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg met de eidooier.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de bladerdeegpakjes in het midden van de oven en bak deze plm. 15 minuten. Ze moeten er mooi goudgeel uitzien.
Serveertip
Nog heel even in een voorverwarmde oven als je ze tevoren maakt. Heerlijk bij een witte Chardonnay!