Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-01-2007
  • Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg

    Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg

    Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!

Deel dit recept

Ingrediënten
diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2147,12 kcal
Koolhydraten 174,25 g
Eiwitten 81,46 g
Vetten 123,29 g
Benodigdheden
bakpapier

Voorbereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de bladerdeeg in vieren zodat 4 mooie vierkantjes ontstaan. Doe op elk plakje een bolletje zachte geitenkaas en een theelepeltje honing met wat tijm. Vouw de punten van het bladerdeeg goed naar elkaar toe. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg met de eidooier.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de bladerdeegpakjes in het midden van de oven en bak deze plm. 15 minuten. Ze moeten er mooi goudgeel uitzien.

Serveertip

Nog heel even in een voorverwarmde oven als je ze tevoren maakt. Heerlijk bij een witte Chardonnay!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 14-09-2016

Ze zijn verrukkelijk Caro. Zul je geen spijnt van hebben. Bedankt voor het meenemen. Groetjes, Petra

Robincas30 avatar
Robincas30 14-09-2016

Ik ben dol op geitenkaas dus deze neem ik mee naar mijn kookboek hapjes. Groetjes, Caro

Flammie avatar
Flammie 22-05-2013

Ze waren echt heerlijk en goed te maken. Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, ingevroren en de twee dagen erna even in de oven gedaan, heerlijk!

alidada avatar
alidada 22-04-2013

Ik weet nu wat ik verkeerd heb gedaan, maar zoals je ziet op mijn foto was het niet `dramatisch` en er werd flink van gesmuld. Maar volgende keer (want ik maak ze beslist weer) zal ik ze goed insmeren met het eigeel ;-) zodat de kaas er niet meer `uit kan lopen`[br] Groetjes, Louise

ArualB avatar
ArualB 17-04-2013

Neem ik mee, dank je wel!

pwiggers avatar
pwiggers 17-04-2013

Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen en vooral goed insmeren met eidooier!

alidada avatar
alidada 16-04-2013

Vorige week deze hapjes gemaakt. Ik heb ze in de middag al gebakken (ik heb ze meegenomen naar een verjaardag). Het was wel even `vechten` met de kaas en bij verschillende hapjes `liep` de kaas eruit. Ik weet niet hoe ik dit had kunnen voorkomen. Maar de rest was prima en ze vielen erg in de smaak. Hoewel nog even warm gemaakt vòòr het serveren, smaakten ze koud ook uitstekend. Mijn foto zie je zo verschijnen, dank je wel voor dit recept ik bewaar het. Groetjes, Louise

Karinn1 avatar
Karinn1 20-11-2012

Lijkt me lekker neem ik graag mee. Gr Kimmy

HappyDeez avatar
HappyDeez 20-10-2011

Deze heb ik zojuist gemaakt. En hoewel de onderkant dicht was ging het toch hevig vanuit de onderkant lekken. kan ik dit voorkomen?

sharktales avatar
sharktales 31-01-2007

Lijkt me heerlijk, dus ik heb je recept meegenomen, en ga het snel een keer maken. Groetjes Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten