Zachte geitenkaas met honing in bladerdeeg
- Frans, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-01-2007
Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!
Ingrediënten
diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooierVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2147,12 kcal |
Koolhydraten | 174,25 g |
Eiwitten | 81,46 g |
Vetten | 123,29 g |
Benodigdheden
bakpapierVoorbereiding
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij de bladerdeeg in vieren zodat 4 mooie vierkantjes ontstaan. Doe op elk plakje een bolletje zachte geitenkaas en een theelepeltje honing met wat tijm. Vouw de punten van het bladerdeeg goed naar elkaar toe. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg met de eidooier.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de bladerdeegpakjes in het midden van de oven en bak deze plm. 15 minuten. Ze moeten er mooi goudgeel uitzien.
Serveertip
Nog heel even in een voorverwarmde oven als je ze tevoren maakt. Heerlijk bij een witte Chardonnay!
Laatste reacties
Ze zijn verrukkelijk Caro. Zul je geen spijnt van hebben. Bedankt voor het meenemen. Groetjes, Petra
Ik ben dol op geitenkaas dus deze neem ik mee naar mijn kookboek hapjes. Groetjes, Caro
Ze waren echt heerlijk en goed te maken. Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, ingevroren en de twee dagen erna even in de oven gedaan, heerlijk!
Ik weet nu wat ik verkeerd heb gedaan, maar zoals je ziet op mijn foto was het niet `dramatisch` en er werd flink van gesmuld. Maar volgende keer (want ik maak ze beslist weer) zal ik ze goed insmeren met het eigeel ;-) zodat de kaas er niet meer `uit kan lopen`[br] Groetjes, Louise
Neem ik mee, dank je wel!
Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen en vooral goed insmeren met eidooier!
Vorige week deze hapjes gemaakt. Ik heb ze in de middag al gebakken (ik heb ze meegenomen naar een verjaardag). Het was wel even `vechten` met de kaas en bij verschillende hapjes `liep` de kaas eruit. Ik weet niet hoe ik dit had kunnen voorkomen. Maar de rest was prima en ze vielen erg in de smaak. Hoewel nog even warm gemaakt vòòr het serveren, smaakten ze koud ook uitstekend. Mijn foto zie je zo verschijnen, dank je wel voor dit recept ik bewaar het. Groetjes, Louise
Lijkt me lekker neem ik graag mee. Gr Kimmy
Deze heb ik zojuist gemaakt. En hoewel de onderkant dicht was ging het toch hevig vanuit de onderkant lekken. kan ik dit voorkomen?
Lijkt me heerlijk, dus ik heb je recept meegenomen, en ga het snel een keer maken. Groetjes Ria