Indische kip met rijst en kouseband

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2007

Typisch oosters: zoet en pikant. In plaats van kouseband kun je ook sperciebonen gebruiken..

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr pandanrijst; 2 el zonnebloemolie; 1 pakje boemboe voor ajam smoor (Conimex); 4 kipfilets (in blokjes); 1 blik tomatenblokjes op sap; 1 bosje kouseband(schoongemaakt en in stukjes van ca 4 cm); 2 el gembersiroop (Royal Mail); 4 el gebakken uitjes (bv van Improba).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, wok.

Voorbereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe. Doe de kipfiletblokjes erbij en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en stoof de kip in ca 15 minuutjes zachtjes gaar, met het deksel schuin op de pan. Breng evt op smaak met peper&zout.
Doe er dan de kousenband bij en stoof een minuutje of 10 mee. Proef de saus en doe er de gembersiroop bij.

Bron

Allerhande

Serveertip

Serveer deze Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi het royaal met de gebakken uitjes. Voor de liefhebber van pittig zet je natuurlijk een potje sambal erbij op tafel...

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

harris7 avatar
harris7 30-05-2009

heerlijk, mijn dochter en het bezoek smulde er good van

mijnkookhoekje avatar
mijnkookhoekje 20-01-2007

ik neem je recept mee heerlijk. groetjes loes.

erwin_1971 avatar
erwin_1971 19-01-2007

Hai naamgenoot en zelfde stad nogwel :o) ik neem je gerecht mee, lijkt ons heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten