1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kouseband
  6. Indische kip met rijst en kouseband

Indische kip met rijst en kouseband

Door: erwin-ehv

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2007

Ingrediënten 4 personen


300 gr pandanrijst; 2 el zonnebloemolie; 1 pakje boemboe voor ajam smoor (Conimex); 4 kipfilets (in blokjes); 1 blik tomatenblokjes op sap; 1 bosje kouseband(schoongemaakt en in stukjes van ca 4 cm); 2 el gembersiroop (Royal Mail); 4 el gebakken uitjes (bv van Improba).


Verder heb je nodig


Kookpan, wok.


Typisch oosters: zoet en pikant. In plaats van kouseband kun je ook sperciebonen gebruiken..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe. Doe de kipfiletblokjes erbij en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenblokjes met het vocht toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en stoof de kip in ca 15 minuutjes zachtjes gaar, met het deksel schuin op de pan. Breng evt op smaak met peper&zout.
Doe er dan de kousenband bij en stoof een minuutje of 10 mee. Proef de saus en doe er de gembersiroop bij.

Serveertip

Serveer deze Indische kip met de geurige pandanrijst en bestrooi het royaal met de gebakken uitjes. Voor de liefhebber van pittig zet je natuurlijk een potje sambal erbij op tafel...

Bron

Allerhande



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top