Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pittige Gamba's in knoflookolie

Pittige Gamba's in knoflookolie

Door: sharktales

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-01-2007

Ingrediënten 2 personen


8 rauwe gamba's, 4 teentjes knoflook, 1 verse, rode spaanse peper, 6 el olijfolie, en wat peterselieblaadjes.


Verder heb je nodig


2 kleine vuurvaste eenpersoonsschaaltjes.


Jammie Jammie dat is smullen.
Lekker en licht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De schalen op de rug van de Gamba's in de lengte opensnijden, de darm eruit lichten, de gamba's onder stromend koud water afspoelen en droogdeppen.
De teentjes knoflook pellen en in stukjes snijden.
Spaanse peper in de langte halveren, van zaden ontdoen, wassen, drogen en in stukjes snijden.
Peterselieblaadjes afspoelen, droogdeppen en grof hakken.

Bereidingswijze

De vuurvaste schaaltjes verhitten, knoflook en spaanse peper toevoegen, verhitten, de gamba's toevoegen, onder regelmatig omkeren ca 5 min. fruiten, tot het vrijgekomen vocht sap zich vermengt met de olijfolie.

Serveertip

Kort voor het opdienen de peterselie erover strooien.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharktales
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top