Linzensoep

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2007

een vegetarisch gerecht, echte winterkost.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote ui en anderhalve paprika, in stukjes,twee geperste knoflooktenen, een scheutje olijfolie, een half pak linzen, anderhalve liter water,Een half pond shoarma-reepjes-vlees,een half bekertje zure room, peper en drie bouillonblokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Neem een grote ui en anderhalve paprika, in stukjes. Deze worden, samen met twee geperste knoflooktenen gefruit in een scheutje olijfolie.Als de stukjes ui glazig zijn, een half pak linzen erdoor roeren, anderhalve liter water, peper en drie bouillonblokjes. Rustig laten pruttelen gedurende een half uurtje

Bereidingswijze

Een half pond shoarma-reepjes-vlees donkerbruin bakken in een koekenpan. Met de staafmixer en een half bekertje zure room de soep glad pureren en opscheppen. Voor de liefhebbers een schepje van het shoarmavlees in de soepkom erbij scheppen.

Serveertip

Lekker met Turks brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten