Linzensoep
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-01-2007
een vegetarisch gerecht, echte winterkost.
Ingrediënten
1 grote ui en anderhalve paprika, in stukjes,twee geperste knoflooktenen, een scheutje olijfolie, een half pak linzen, anderhalve liter water,Een half pond shoarma-reepjes-vlees,een half bekertje zure room, peper en drie bouillonblokjes.Benodigdheden

Voorbereiding
Neem een grote ui en anderhalve paprika, in stukjes. Deze worden, samen met twee geperste knoflooktenen gefruit in een scheutje olijfolie.Als de stukjes ui glazig zijn, een half pak linzen erdoor roeren, anderhalve liter water, peper en drie bouillonblokjes. Rustig laten pruttelen gedurende een half uurtje
Bereidingswijze
Een half pond shoarma-reepjes-vlees donkerbruin bakken in een koekenpan. Met de staafmixer en een half bekertje zure room de soep glad pureren en opscheppen. Voor de liefhebbers een schepje van het shoarmavlees in de soepkom erbij scheppen.
Serveertip
Lekker met Turks brood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties