1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Granite van rode wijn met rozemarijn en zeezout

Granite van rode wijn met rozemarijn en zeezout

Door: fluo

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2007

Ingrediënten 4 personen


*1 takje rozemarijn *250 ml rode wijn *1/4 theelepel grof zeezout *4 el fijne kristalsuiker *1 el vers sinaasappelsap


Verder heb je nodig


*keukenmachineof staafmixer


De onverwachte combinatie van wijn met zeezout brengt een smaakexplosie teweeg in je mond.

Ontdek meer:

Voorbereiding

(Dag van te voren) Naaldjes van het takje rozemarijn rissen en zeer fijnhakken of knippen. Wijn in steelpan schenken. Zeezout en suiker toevoegen en wijn al zachtjes roerend verwarmen tot de suiker is opgelost. Pan van het vuur nemen, sinaasappelsap en rozemarijn door wijn roeren.

Bereidingswijze

Wijnmengsel in diepvriesdoos schenken in ongeveer 6 uur tot granite bevriezen. Granite in keukenmachine of met de staafmixer fijnmalen. Massa in bakje terugdoen en tot gebruik in de vriezer plaatsen.
Voor het serveren de granite met een vork loshalen en massa verdelen over vier kleine glazen.

Serveertip

Serveer de granite als tussengerecht of als amuse.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fluo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top