1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse schotel met zoete aardappel (bataat) en pindakip

Surinaamse schotel met zoete aardappel (bataat) en pindakip

Door: menge161

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-01-2007
Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 rode Spaanse pepers, naar keuze zaadjes verwijderd, in halve ringetjes gesneden
4 el zonnebloemolie
500 gram kipfilet, in stukjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 dl satésaus (uit een bak van de toko)
1 kilo zoete aardappelen (bataat), geschild en in stukjes
500 gram kousenband, in stukjes
zout en peper (versgemalen)
vloeibare margarine
75 gram gezouten pinda's
bladselderij



Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en bak de kip in 5 minuten bruin. Voeg de uien en de pepers toe en roerbak 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit en roer er 2 el fijngehakte bladselderij door. Voeg de satésaus toe en schep alles goed om. Maak op smaak met zout en peper.
Kook de aardappelen en de kousenband 5 minuten in water met zout en laat goed uitlekken. Vet een grote ovenschaal in en schep het kipmengsel erin. Schep het aardappelmengsel erop en bestrooi dit met de pinda's. Druppel hier en daar wat vloeibare margarine over de schotel en laat in een half uurtje gaar bakken in de oven. Garneer met nog wat fijngeknipte bladselderij.

Bron

© Kook Ook



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top