1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. herfststampot

herfststampot

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2006

Ingrediënten 4 personen


1kilo aardappels
500g spruitjes
zout
150g gerookte spekreepjes
2 appels (Granny Smith)
appelboor
50g blanke hazelnoten
2 eetlepels boter
100ml melk
peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
Maak 500g spruitjes schoon en halveer ze
Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
Bak 150g gerookte spekreepjes uit
Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen
Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
Hak 50g blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin
Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.

Bron

Edah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top