Braziliaanse soep
- Braziliaans, Soep
- 30-60 min.
Hartige soep voor 10 personen.
In een enkel bordje van deze Braziliaanse Canja kippensoep zijn, volgens de overleveringen, alle toverkrachten van Afrikaanse, Portugese en Zuidamerikaanse voorouders verenigd.
Ingrediënten 10 personen
-3 eetlepels boter,-2 grote fijngesnipperde uien,
-800gr kippenborsten,
-peterseliestelen,
-3 wortelen in dunne plakjes gesneden,
-100gr rijst,
-4 kippen boullion blokjes,
-3 preien in stukken van 2 cm,
-2 eetlepels fijn gehakte olijven,
-2 grote gepelde tomaten zonder pitten,
-tijm poeder,
-foelie poeder,
-peper,
-4 eetlepels bloem,
-3 eetlepels melk,
-zout
Voorbereiding
- Smelt de boter en fruit daarin de uien goudgeel.
- Doe de kippenstukken in de pan met de peterseliestengels en de plakjes wortelen.
- Roer alles goed dooreen en laat de kip even warm worden.
-Giet dan 2 liter kokend water in de pan.
Bereidingswijze
- Doe er de rijst en de bouillonblokjes bij en roer tot het water kookt, dek dan af en draai de warmtebron laag, en laat circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
-Neem dan de peterseliestengels uit de pan.
- Was de gesneden preien en doe die samen met de fijngehakte olijven en de stukken tomaat in de pan.
- Maak een papje van tijmpoeder, foelie, peper, bloem, melk en wat water.
- Roer het papje door de soep, laat de bloem even gaar worden, op smaak brengen met zout en opdienen.
Serveertip
heet serveren