Braziliaanse soep

  • Braziliaans, Soep
  • 30-60 min.

Hartige soep voor 10 personen.
In een enkel bordje van deze Braziliaanse Canja kippensoep zijn, volgens de overleveringen, alle toverkrachten van Afrikaanse, Portugese en Zuidamerikaanse voorouders verenigd.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
-3 eetlepels boter,
-2 grote fijngesnipperde uien,
-800gr kippenborsten,
-peterseliestelen,
-3 wortelen in dunne plakjes gesneden,
-100gr rijst,
-4 kippen boullion blokjes,
-3 preien in stukken van 2 cm,
-2 eetlepels fijn gehakte olijven,
-2 grote gepelde tomaten zonder pitten,
-tijm poeder,
-foelie poeder,
-peper,
-4 eetlepels bloem,
-3 eetlepels melk,
-zout



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Smelt de boter en fruit daarin de uien goudgeel.
- Doe de kippenstukken in de pan met de peterseliestengels en de plakjes wortelen.
- Roer alles goed dooreen en laat de kip even warm worden.
-Giet dan 2 liter kokend water in de pan.

Bereidingswijze

- Doe er de rijst en de bouillonblokjes bij en roer tot het water kookt, dek dan af en draai de warmtebron laag, en laat circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
-Neem dan de peterseliestengels uit de pan.
- Was de gesneden preien en doe die samen met de fijngehakte olijven en de stukken tomaat in de pan.
- Maak een papje van tijmpoeder, foelie, peper, bloem, melk en wat water.
- Roer het papje door de soep, laat de bloem even gaar worden, op smaak brengen met zout en opdienen.

Serveertip

heet serveren

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten