1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2006

Ingrediënten 12 personen


200 gr kalkoenfilet 2 el olijfolie 1.5 dl kalfsfond 1.5 dl port 1 mango, niet te rijp 1 el gembersiroop 3 el boter peper en zout



Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus
Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

Ja, een geweldig mooie amuse, je kan deze op een klein bordje serveren maar natuurlijk ook op een prachtige lepel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kalkoenfilet met peper e zout en bak in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens 15 minuten in een oven van 180 graden. Kook de fond en port in tot 1 dl. Schil de mango en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snij de plakken in dunne reepjes. Bak de mango ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop. Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken. Snij de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over 8 bordjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top