Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

  • Frans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2006
  • Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

    Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

    Amuse van kalkoenfilet met mango-portsaus

Ja, een geweldig mooie amuse, je kan deze op een klein bordje serveren maar natuurlijk ook op een prachtige lepel

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
  • 200 gr kalkoenfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1.5 dl kalfsfond
  • 1.5 dl port
  • 1 mango, niet te rijp
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el boter
  • peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kalkoenfilet met peper e zout en bak in 1 el olie rondom bruin. Gaar de filet vervolgens 15 minuten in een oven van 180 graden.
  • Kook de fond en port in tot 1 dl.
  • Schil de mango en snij er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Snij de plakken in dunne reepjes.
  • Bak de mango ongeveer 2 minuten in 1 el olie met de gembersiroop.
  • Roer de boter met een garde door de portsaus. Breng op smaak met peper en zout en laat niet meer koken.
  • Snij de kalkoenfilet in dunne plakken. Verdeel de gebakken mango over 8 bordjes, leg een paar plakjes kalkoen erop en schep de saus eromheen.

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 05-01-2012

Ga het zeker maken, want in gedachte kan ik het al proeven. Ik denk dat ik wel wat tijm door de saus ga doen.

estherdanielle1 avatar
estherdanielle1 24-11-2011

ik heb deze gemaakt en het was een groot succes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten