1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Tonijnsushi

Tonijnsushi

  • Japans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-12-2006

Ingrediënten 8 personen


200 gr japanse rijst 500-600 ml (gevogelte) bouillon 12 lapjes tonijnfilet (3 x 7) 12 lapjes zeewier 1.5 x 7 cm) 1 el wasabi-poeder 1 el zoetzure gember, geschaafd VOOR DE SAUS sqap van 1 limoen 2 el lichte sojasaus 2 el mirin (zoete japanse rijstwijn) 1 tl sesamolie



Leuk om zo iets aparts te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rist gaar met de bouillon. Laat de rijst, uitgebreid op een bord afkoelen Meng alle ingredienten voor de saus door elkaar. Voeg de saus toe aan de rijst. Rol er een cilinder van met een doorsnede van anderhalve cm. Snij er 12 rolletjes van 6 cm lengte uit. Rol de tonijnlapjes en vervolgens de zeewierlapjes om de rijstrolletjes. Maak het wasabi-poeder aan met 1 el waer en geef dit mer=t de geschaafde zoetzure gember bij de sushi



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top