Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm-garnalen strudel

Zalm-garnalen strudel

Door: erwin-ehv

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2006

Ingrediënten 6 personen


12 velletjes bladerdeeg (diepvries); 500 gr zalmfilet; 150 gr Hollandse garnalen; 2 dl witte wijn (bv riesling of chardonnay); 1 laurierblaadje; 6 peperkorrels; 1 ui (fijngesneden); 1 venkelknol (fijngesneden); 25 gr boter; 4 a 5 el bloem; 1 dl melk; 75 gr boursin (tuinkruiden of knoflook-kruiden); peper en zeezout; 1 ei (losgeklopt).


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat, kookpan, koekenpan, garde.


In bladerdeeg verpakte zalm en garnalen met een heerlijke venkelsaus!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 gr celcius; bladerdeeg laten ontdooien. Leg 6 velletjes opelkaar en rol uit tot een lap van 30 x 15 cm. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat, prik in met een vork en bak ca 15 minuten in de oven en laat dan afkoelen.

Bereidingswijze

Leg de zalmfilet in de kookpan, overgiet met witte wijn, voeg laurierblad en peperkorrels toe. Zorg dat de zalm helemaal onder staat. Langzaam verwarmen, maar niet de wijn niet koken en houdt dit 12 minuten tegen de kook aan (pocheren). Neem dan de vis met een schuimspaan uit de wijn (vocht opvangen en apart houden). Haal de stukjes uitelkaar en vermeng met de garnalen.
Smelt een beetje boter in de Koekenpan en fruit de ui en venkel hierin. Strooi de bloem erover en bak even mee. Doe beetje bij beetje melk en 1 dl pocheervocht toe. Roer dit tot een dikke gladde saus en meng hier de boursin doorheen. Maak op smaak met peper en zout.
Rol de overige 6 plakjes deeg uit tot een lap van 35 x 20 cm. Verdeel het vismengsel over de gebakken deeglap (hou de randen vrij). Bestrooi met peper en zout. Schenk de saus eroverheen en dek af met het bladerdeeg. Vouw de randen onder de gebakken deegplak en druk vast.
Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat korrels zeezout en maak met een mes een ondiep ruitpatroon in het deeg. Bak de strudel ca 35 minuten in de oven gaar.

Serveertip

Serveer warm met bv spinazie-sla en gebakken krieltjes, maar ook koud of lauw erg lekker!

Bron

Puck Kerkhoven / Eindhovens Dagblad



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top