Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Karbonaadjes met appel en Calvados in de Römer Topf

Karbonaadjes met appel en Calvados in de Römer Topf

Door: menge161

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-12-2006

Ingrediënten 4 personen


  • 4 royale ribkarbonades
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • halve citroen
  • 4 appels (Elstars)
  • 4 el rozijnen
  • 1 el gembernat en 4 bolletjes
  • 4 el Calvados
  • 2 el bruine suiker
  • 3 el Franse mosterd
  • 2 tl bouillonpoeder
  • peterselie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de Römer Topf minstens een kwartier in koud water.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en was die in een vergiet en laat goed uitlekken. Pers de citroen uit. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. In een kopje rozijnen, gembernat en kleingesneden bolletjes mengen met citroensap en suiker. Vul de appels met het rozijnenmengsel. Haal de Römer Topf uit het water. Leg de ui en de prei onderin. Bestrooien met wat zout en peper. De karbonades inwrijven met zout en mosterd en leg ze op de groenten. Zet op elke karbonade een gevulde appel. Sprenkel de Calvados in de appels. Maak van bouillonpoeder en 1 dl kokend water de bouillon en schenk dit in de Römer Topf. Zet het deksel erop en zet in de koude oven. Schakel de oven in op 200 graden C en verwijder na een uur de deksel. Laat de karbonades in een kwartier kleuren. Garneer de schotel met wat fijngehakte peterselie. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

Bron

Dit recept is zon 10 jaar geleden uitgeknipt uit ???



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top