1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Wildgoulash

Wildgoulash

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2006

Ingrediënten 4 personen


750 gr wild ( ree of andere wild soorten ) - 50 gr eekhoorntjesbrood of andere bospaddestoelen - 125 gr mager gerookt spek - 2 eetlepels reuzel - 6 jeneverbessen - 2 kruidnagels - 250 ml bouillon - 2 uien - 2 wortelen - 1 prei - 125 ml room - 20 gr maïzena - 1 glas rode wijn - 2 eetlepels aalbessengelei - versgemalen peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en week het 30 minuten in lauw water. Snijd het spek in blokjes en braad het in de reuzel aan; Doe het wild erbij en braad het rondom goed aan. Giet het overtollige vet af. Doe de kruiden, zout, peper en de bouillon erbij en laat de goulash bijna gaar smoren. Pel de uien, maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Snijd de gewassen prei in ringetjes. Doe het eekhoorntjesbrood en de groenten erbij en laat de goulash in ongeveer 15 à 20 minuten gaar worden. Giet tot slot de wijn erbij. Laat de jus inkoken. Roer de maizena door de room en bind er de jus mee. De bereidingstijden zijn moeilijk te bepalen, aangezien dat het om verschillende soorten vlees gaat. Controleer gewoon af en toe of het vlees gaar is.

Serveertip

Serveer er aardappelblokjes, rode kool en appelmoes bij en schenk er een droge rode wijn bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_o
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top