1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Sate
  5. rijstschotel met sate

rijstschotel met sate

Door: greetje5

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2006

Ingrediënten 4 personen


300 g snelkookrijst

1 schaal schouderkarbonade (ca. 400 g)

1 zakje mix voor satémarinade (38 g)

6 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel ketjap

1 nasi/bamipakket (500 g)

1 blikje bamboespruiten (bamboo shoots, 227 g)

1 bakje Javaanse pinda-satésaus (300 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.

Bron

Ah



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top