Oud recept om guimauve te maken.

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2006

De Sint is weer in Spanje en de laatste lieve-vrouwkes zijn opgegeten..
De guimauve is in opmars;Franse chef-koks maken hun eigen zoete of hartige guimauve.
Wij volgen de traditie.

Deel dit recept

Ingrediënten
-20 gram wortels van de witte malve(verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels).
-wit van 2 eieren.
-500 gram Arabische gom(natuurvoedingswinkel of apotheker).
-500 gram suiker.
-1,25 dl water.
-bloemsuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Ketel-zeef-mixer-houten lepel-bord.

Voorbereiding

-Hak de malvewortel fijn en doe in een kookpot.

Bereidingswijze

-Giet het water bij de malvewortel en breng zachtjes aan de kook.
-Laat dan 5 minuten intrekken op een zacht vuurtje.
-Zeef en doe het water opnieuw in de kookpot samen met de Arabische gom.
-Weer zachtjes laten koken tot de gom opgelost is en dan de suiker toevoegen.
-Klop de eiwitten op.
-Dan laat je het mengsel koken terwijl je onder voortdurend roeren ,langzaam het opgeklopte eiwit toevoegt.
-Dan nog eens 10 minuten laten indikken.
-Giet het mengsel in een bord dat bedekt is met suiker of bloemsuiker en laat afkoelen.
-Daarna kan het makkelijk gesneden worden.

Bron

Krant.

Serveertip

-Smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten