oudejaars Chiligarnalen met Indiase currydip
- Indiaas, Borrelhapje
- 30-60 min.
Indiaase fingerfood hapje. Dit hapje is zeer geschikt om de hele avond van te genieten. Samen met vrienden.
Ingrediënten
*2 sjalotjes, gepeld*1 teentje knoflook, gepeld*3 cm verse gemberwortel, geschild en in schijfjes*2 el olie*1 el milde Indiase currypasta*150ml gezeefde tomaten*200ml kokosmelk* 500gr coctailgarnalen (diepvries), ondooid*2 el chiliolieBenodigdheden
keukenmachineVoorbereiding
In de keukenmachine sjalotje, knoflook, gember, en een snufje zout en 1 eetl. olie tot een dikke pasta pureren.
In een pan met dikke bodem 1 eetl. olie verhitten en het uimengsel 2 min. zachtjes fruiten. Indiase currypasta erdoor roeren en alles nog 2 min. fruiten. Gezeefde tomaten en kokosmelk bij currymengsel schenken en al roerende aan de kook brengen. De currysaus in 30 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
In een kom garnalen omscheppen met chiliolie en in minimaal 15 min. in de koelkast laten marineren.
Bereidingswijze
Een wok verhitten en garnalen op matig vuur 3-4 min roerbakken tot ze lichtroze en doorschijnend zijn. Bestrooien met zout. Currysaus evt. opnieuw opwarmen en in een kom schenken. Garnalen op een schaal leggen. De kom met saus in het midden zetten.
Bron
ah
Serveertip
Pappadums erbij serveren.
pittege hapjes smaken perfect bij champagne