Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gravad Lax

Gravad Lax

Door: 666.

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2006

Ingrediënten 4 personen


Dunne stukken wilde zalmfilet,
suiker,
grof zeezout,
fijngesneden dille,
gekneusde peper,


Verder heb je nodig


Huishoudfolie, iets zwaars zoals een pak melk


Zalm met dille. Een traditioneel Zweeds gerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalmfilet los en stop er een mengsel van veel suiker, dille, zeezout en peper tussen. Bedek de zalm met de rest van het mengsel en wikkel hem in huishoudfolie. Leg hem 24 uur in de koelkast onder een pak melk of iets anders zwaars.

Serveertip

Dit gerecht wordt in Zweden geserveerd met mosterd-dillesaus ( http://www.smulweb.nl/smulweb/plsql/recept.zien?p_recept_id=1150849 ).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 666.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top