1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Köttbullar

Köttbullar

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2006

Ingrediënten 4 personen


2 klonten boter,
1 ui,
1 aardappel,
3 el paneermeel,
500 gr rundergehakt,
1 ei,
1 el peterselie,
2 el olie,
1 el bloem,
125 ml slagroom


Verder heb je nodig


Koekepan, spatel, pan, kom, pollepel, mes, snijplank.


Zweedse gehaktballetjes volgens traditioneel recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappel, en stamp hem tot puree. Snijd de ui in stukjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui in een klont boter. Kneed in de kom de ui, gehakt, aardappelpuree, paneermeel, peterselie, ei, zout en een scheutje van de slagroom tot een mooie bal. Maak kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in de olie met een klont boter in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de balletjes uit het vet, en maak met het vet en de bloem een roux. Voeg de rest van de slagroom toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus voor het opdienen over de balletjes.

Serveertip

In Zweden word dit gerecht gegeten met rodebessenjam en nieuwe aardappels in de schil.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 666.


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 666.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top