1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2006

Ingrediënten 4 personen


1 liter bouillon,
2 el olijfolie,
1 klontje boter,
1 ui,
2 tenen knoflook,
halve knolselderij,
400 gr risottorijst,
2 glazen vermouth,
hele dikke klont boter,
150 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!), peper en zout


Verder heb je nodig


Braadpan, pollepel, soeplepel, mes, snijplank


Basisrecept voor Risotto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bouillon opwarmen.
De ui, knoflook en selderij in stukjes snijden.

Bereidingswijze

De ui, knoflook en selderij in 15 minuten op laag vuur fruiten in de olijfolie en klontje boter. De rijst toevoegen en het vuur hoger zetten.
De rijst een minuutje bakken en daarna de vermouth erbij doen. Als de vermouth geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.

Bron

Jamie Olivier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 666.


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 666.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top