Ajam pangang
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- > 120 min.
Deze recept heb ik zelf ontwikkeld tot wat het is, wel veel werk, maar overheerlijk. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Ingrediënten
750 g drumsticksVOOR MARINADE MIX:
1 t suiker
1 t zout
1 t aromat
1 kleine ui heel fijn gesnipperd
1 plak gember, heel fijn gesnipperd of 1 t gemberpoeder
1 e tomatenpuree
1 t koriander
1 e spekvet in heel kleine blokjes gesneden en uitgebakken
1 e sojasaus
mespunt ve-tsin (of andere smaakversterker)
1 t serehpoeder
1/2 t komijnpoeder
1 e citroensap
1/2 t trassie
1/2 t zwarte peper
1 kleine rode peper in heel kleine blokjes
VOOR PANGANG SAUS
70 g tomatenpuree
1 t bruine suiker
1+1/2 t maizena
1 ui, fijn gesneden en glazig gefruit
1 t zout
1/2 kleine worteltje in heel kleine blokjes(gaat om milimeters groot)
1 t aromat
1 e sojasaus
1 e citroensap
1 e olie
mespunt ve-tsin of andere soort smaakversterker
1/2 t chilipoeder
1 gaar kleine rode bieten in heel kleine blokjes (voor kleur)
1 e paprikapoeder
1/2 t gemberpoeder
1/2 t pimentpoeder
1 t koreanderpoeder
2 tenen knoflook, heel fijn gesnipperd of 1 t knoflookpoeder
Bereidingswijze
VOOR MARINADE MIX:
Meng alle ingrediënten heel goed en marineer kip erin voor tenminste 2 uren.
VOOR PANGANG SAUS
Kook alle ingrediënten samen voor tien tot vijftien minuten. Voor een gladde saus kan de saus erna gepureerd worden in keukenmachine.
EN VERDER
1. Bak drumsticks gaar en krokant in oven in een ovenschaal terwijl ze regelmatig met de marinade bestrijkt worden.
2. Doe nu de pangang saus en overgebleven marinade bij kip en bak nog even in oven tot gerecht goed warm is.
Serveertip
Serveer kip in saus.
Deze gerecht kan ook al de dag van te voren gemaakt worden en dan weer in oven worden opgewarmd. Mijn ervaring leer me dat het dan nog lekkerder is.