Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Waanzinnige Zalm-citroen-cannelloni ovenschotel

Waanzinnige Zalm-citroen-cannelloni ovenschotel

Door: marianneoud

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2006

Ingrediënten 6 personen


VOOR DE VULLING 415 gr roze zalm uit blik 250 gr ricotta (kaas) 1 el citroensap 1 eidooier, losgeklopt 2 el ui, fijngehakt VOOR DE SAUS 125 gr boter 85 gr bloem 685 ml melk 1 tl fijn geraspte citroenschil vierde tl gemalen nootmuskaat 16cannelloni vierde el gehakte verse dille, als garnering



Gewoon LEKKKERRRRRRRRRRRRR!!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 draden

Bereidingswijze

Laat de zalm uitlekken: vang het vocht op en bewaar het voor de saus. Verwijder het vel en de graatjes. Maak de zalm los en meng de ricotta, het citroensap, de eidooier en de ui erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe, Maak de saus: Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje. Roer de bloem erdoor en laat de lichte roux 1 minuut garen, totdat hij schuimt. Neem de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door. Zet de pan weer op het vuur en roer totdat de saus kookt en dik wordt. Zet het vuur laag en laat de saus nog 2 minuten pruttelen. Voeg het zalmvocht, de citroenschil, nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe. Laat de saus afkoelen. Vul de cannelloni met behulp van een lepeltje of spuitzak. Smeer een derde van de saus uit over de bodem van een ondiepe Ovenschaal. Leg de canelloni naast elkaar in de schaal. Giet de rest van de saus erover ; zorg dat de pasta helemaal bedekt is. Bak de cannelloni ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de saus pruttelt. Dien ze op met de dille eroverheen gestrooid.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top