1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Patatas con alioli

Patatas con alioli

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-12-2006

Ingrediënten 4 personen


16 kleine roseval aardappeltjes; 5 tenen knoflook; 2 eierdooiers, zout, 250 ml. milde olijfolie, 1 citroen


Verder heb je nodig


Frituur


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren op kamertemperatuur laten komen; knoflook pureren; aardappels schoonmaken (niet schillen)

Bereidingswijze

Aardappels in de schil beetgaar koken en in parten snijden; knoflook + dooiers + zout tot gladde gele massa kloppen; de olie met een garde beetje bij beetje erdoor kloppen (evt. beetje lauw water bijvoegen als de saus te dik wordt); citroensap toevoegen tot de smaak goed is; aardappelparten 4/5 minuten frituren (190 graden); bestrooien met een beetje zout

Bron

AD magazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bruinsj


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bruinsj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top