Peperpaté

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-12-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram magere varkenslappen * 200 gram vers vet spek * 300 gram varkenslever * 1 schoongemaakte ui * 2 eetlepels cognac * 2 eetlepels groene peperkorrels uit blik of pot * zout * 150 gram in dunne plakken gesneden vet spek.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Draai de varkenslappen, het verse spek, de varkenslever en de schoongemaakte ui door een vleesmolen met een voorzetplaat met vrij grote openingen, zodat een grof gehakt ontstaat. Vermeng het gehakt met de cognac, de peperkorrels en wat zout. Kneed alles goed dooreen. Bekleed een patépot met plakjes spek en vul de pot met het gehaktmengsel. Dek het geheel af met plakjes spek. Doe een deksel op de pot. Plaat de paté in een bak kokend water en bak hem 1 1/2 uur in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat de paté afkoelen en plaats hem daarna, eventueel onder druk, in de koelkast.

Bron

Eten en doen - Wiebe Andringa.

Serveertip

Serveer de paté in plakken gesneden als voorgerecht en geef er vers stokbrood en boter bij, of plaats de pot paté op tafel als onderdeel van een koud buffet.

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 27-12-2006

Hoi! Ik neem jouw recept mee voor mijn ventje. Bedankt en groetjes,Lut.

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 27-12-2006

Hoi! Ik neem jouw recept mee voor mijn ventje. Bedankt en groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten