Mascarponemousse met rood fruit

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2006
  • Mascarponemousse met rood fruit

    Mascarponemousse met rood fruit

    Mascarponemousse met rood fruit

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 scharreleiwit
200 g mascarpone
1½ dl slagroomvla vanille (Campina)
250 g aardbeien
4 el suiker
2 volle el kersenconfiture
½ dl rode port
± ½ el aardappelmeel
½ dl slagroom (C1000)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop het eiwit met een mixer in een vetvrije kom met vetvrije gardes stijf en glanzend. Klop de mascarpone los. Voeg de vla toe en klop alles door elkaar. Spatel het eiwit erdoor. Zet de mousse tot gebruik in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon maar houd 4 mooie aardbeien met kroontje apart. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in vieren.
Breng de gesneden aardbeien met de suiker, de confiture en de port aan de kook en laat ze 5 min. zachtjes pruttelen. Roer het aardappelmeel los met een beetje water. Bind de vruchten met het papje zodat een dikke saus ontstaat. Laat het afkoelen tot op kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf en doe hem over in een spuitzak met kartelmondje.
Verdeel het mascarponemengsel en de vruchten met de saus in laagjes over 4 mooie hoge glazen. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
Garneer met een toef slagroom, de achtergehouden aardbei en een chocolade hulstblaadje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

askok68 avatar
askok68 13-12-2009

Het water loopt me uit de mond. Deze komt zeker met de kerst op tafel. Lekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten