Mexicaanse gehaktschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2006

Een lekker gehakt recept uit Mexico.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. rundergehakt, 1 kop rijst, 1 ui, 1 teen knoflook, 500 gr.tomaten, 1 kop sterke bouillon,1 el chilipoeder, mespuntje cayennepeper, 2 el zonnebloemolie en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok en voeg de rauwe rijst toe. Wacht tot de rijst lichtgeel kleurt en voeg dan het gehakt, de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook toe. Laat het geheel, onder voortdurend omscheppen, enkele minuten fruiten. Snijd de geschilde tomaten in stukjes en voeg die tezamen met de chilipoeder, de cayenne peper, de bouillon en zout naar smaak toe aan het gehaktmensel. Laat het geheel op een laag vuur ongeveer 45 minuten doorsudderen totdat de rijst gaar is.

Bron

elke dag gehaktdag

Serveertip

met rijst of bonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten