Ajam Paniki
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekker oosters recept van Conimex. Ajam Paniki met verse koriander, gewokte prei en paprika en knoflooknoedels.
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet, 2 rode paprikas, 2 tenen knoflook, wok olie, 1 bakje boemboe voor ajam paniki, 400 gram preiringen, 1 zak Conimex wok noedels, 2 el grofgehakte koriander.Benodigdheden
2 wokken.
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprikas schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
Voeg 200 ml water en de boemboe toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok. Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, en goed laten uitlekken.
Bak ondertussen in een kleine koekepan in een klein beetje olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin. Meng de noedels met de knoflookolie. Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden. Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
Geef de knoflooknoedels er apart bij.
Bron
Conimex
Serveertip
Lekker met een komkommersalade en kroepoek.