1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Door: timeet

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2006

Ingrediënten 4 personen


250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Ovenvaste schaal

Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

Ontdek meer:

Voorbereiding

(ca. 15 minuten werk)
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Ontdooi indien nodig de spinazie. Vet de Ovenschaal in en bestuif deze met wat bloem.

Bereidingswijze

Vermeng de creme fraîche met de peterselie, knoflook, suiker (zoetstof), zout en peper.
Snijd de zalmfilet in twee plakken of stukken (deze komen bovenop elkaar in het deeg).
Maak van de plakjes bladerdeeg twee even grote deeglappen die groot genoeg zijn om de zalmfilet in te verpakken. Doe de helft van het creme fraîchemengsel op de eerste deeglap en leg hier het eerste stuk zalm bovenop. Verspreid de - goed uitgelekte - spinazie over de zalm en leg daarna het tweede stuk zalm op de spinazie. Verspreid de andere helft van het creme fraîchemengsel over de zalm.
Leg de tweede deeglap over de zalm met toebehoren en maak de randen van de twee deeglappen (licht bestrijken met water) goed dicht. Leg het geheel in/op de ovenvaste schaal en geef enkele schuine sneden in de bovenkant van het deegpakket.
Bak het pakket gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met haricots verts en een goed glas rosé.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van timeet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top