Zalm in bladerdeeg

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2006
  • Zalm in bladerdeeg

    Zalm in bladerdeeg

    Zalm in bladerdeeg

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenvaste schaal

Voorbereiding

(ca. 15 minuten werk)
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Ontdooi indien nodig de spinazie. Vet de ovenschaal in en bestuif deze met wat bloem.

Bereidingswijze

Vermeng de creme fraîche met de peterselie, knoflook, suiker (zoetstof), zout en peper.
Snijd de zalmfilet in twee plakken of stukken (deze komen bovenop elkaar in het deeg).
Maak van de plakjes bladerdeeg twee even grote deeglappen die groot genoeg zijn om de zalmfilet in te verpakken. Doe de helft van het creme fraîchemengsel op de eerste deeglap en leg hier het eerste stuk zalm bovenop. Verspreid de - goed uitgelekte - spinazie over de zalm en leg daarna het tweede stuk zalm op de spinazie. Verspreid de andere helft van het creme fraîchemengsel over de zalm.
Leg de tweede deeglap over de zalm met toebehoren en maak de randen van de twee deeglappen (licht bestrijken met water) goed dicht. Leg het geheel in/op de ovenvaste schaal en geef enkele schuine sneden in de bovenkant van het deegpakket.
Bak het pakket gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met haricots verts en een goed glas rosé.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

abdoulah avatar
abdoulah 20-04-2021

I want to give you a free cookbook and some ideas for beginners and professional cookbooks that will help you make the transition from amateurs to meal planning. With a few basic techniques, tools and some ingredients, you will be able to prepare amazing meals for one or more in no time! download books ((https://bit.ly/3tA8vEL )). So, we selected the best of the best and I went back into the test kitchen. I continued tweaking and testing... Making preparation methods simpler... improving the mix of ingredients... adding new recipes to the collection " and making sure each one was aligned with the "Magic Macros" of the keto diet. Every recipe was carefully tested, until we achieved the perfect texture, crumb and ease of preparation. And I refused to settle for anything less than extraordinary taste... We continued improving until every recipe was perfect and perfectly keto friendly! Today, Im proud to introduce the results of those efforts and announce Healing Gourmets latest and greatest grain-free recipes book ((https://bit.ly/3exgeNB))

mick72 avatar
mick72 21-12-2016

Lijkt op een Russisch recept, Koelebjaka.

mick72 avatar
mick72 21-12-2016

Lijkt op een Russisch recept, Koelebjaka.

mick72 avatar
mick72 21-12-2016

Lijkt op een Russisch recept, Koelebjaka.

seferine avatar
seferine 26-06-2016

De plaatser heeft het helemaal niet over Haricot verts Wel goed lezen zou ik zeggen.!! Het is idd een beetje magertjes maar pas de hoeveelheid aan zou ik zeggen.

SkysmurfNL avatar
SkysmurfNL 12-04-2016

Met de aangegeven hoeveelheden is het misschien inderdaad wat magertjes voor vier (volwassen) personen en de combinatie met haricot verts snap ik ook niet helemaal, maar ik heb het vandaag geprobeerd en het was best lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. En wellicht is het ook wel een leuk gerecht om samen met kinderen te maken.

angie69 avatar
angie69 30-05-2013

Hoofdgerecht voor 4 personen??? Lekker maar ik stop het in mijn holle kies.

Purrie avatar
Purrie 24-05-2013

Dehler het zal echt verse zalm zijn, gerookte zalm kan je niet in stukken snijden hihi...

Dehler avatar
Dehler 23-05-2013

Is dit gerecht gemaakt met verse zalm of met gerookte zalm?

Purrie avatar
Purrie 23-05-2013

lekker en feestelijk recept, dank! Ik ga het zeker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten