Gerookte paling - zalm Terrine
- Vis, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
400 gram Gerookte Paling filets500 gram Gerookte Zalm filets
750 gram blad spinazie
1 liter droge witte wijn
40 gram gelatine
Benodigdheden
Pate - cake vorm
Kwast
Steelpan
Garde
fileermes (goed scherpmes dun)
Voorbereiding
De Cake of Pate blik koud zetten in d vriezer. Fileer als eerste de zalm en de paling.
Maak op basis van 1 liter wijn en 40 gram gelatine een gelei.De gelatine eerst in water laten weken. Verwarm de wijn en dmv roeren de ( eerst goed uitknijpen voordat je de gelatine erbij doet)gelatine laten oplossen de vloeistof niet laten koken, zodra de gelatine is opgelost dit laten afkoelen. Was de spinazie en maak deze schoon , na het wassen deze droog deppen.
Bereidingswijze
Haal de vorm uit de vriezer. Vet de vorm in met de gelei dmv de kwast.De gerookte zalm filets in de ingevette vorm leggen zodat er aan de bovenkant enige centimeters overheen hangt. De vorm gaan we verder opvullen met laagjes paling, zalm en spinazie. Bij elke nieuwe laag iets witte wijn gelei toevoegen.
Je begint eerst met iets gelei dan bijv paling , iets gelei, spinazie , iets gelei en dan zalm enz. Als de terinne geheel gevuld is de zalm welke buiten de vorm hangt naar binnen vouwen. Dit geheel in de koelkast laten opstijven minimaal 1 uur.het liefst 5 uur of meer.
Bron
via een kennis
Serveertip
Dan de terinne storten op bv een snijplank.
De terrine met een warm mes aan dunne plakjes snijden en dan gelijk op een schaal leggen zodat je de plakjes maar 1 keer in de hand hoeft houden. Daarna af garneren met sla of een gevulde tomaat.