1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Meloen met Ham

Meloen met Ham

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2006

Ingrediënten 2 personen




meloen
Ardenner-, of Coburger-ham
honing
walnoten
ijsberg en/of ruccola sla


dressing

1 el olijfolie
1 el (balsamico) azijn*
flinke mespunt mosterd

* balsamico is niet SCD legaal, vervang evt. met rode wijnazijn


Verder heb je nodig




var sc_project=2125891;
var sc_invisible=0;
var sc_partition=19;
var sc_security="352a0b01";




Een klassieker: Meloen met Ardennerham, maar nu met honing en walnoten, en een carpaccio-dressing. De kinderen vinden dit ook heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit gerecht past in een Specifiek Koolhydraten Dieet (SCDiet).

Bereidingswijze

De olijfolie, azijn en mosterd tot een dressing roeren.

Snij de meloen doormidden, en verwijder de zaden met een lepel.
Snij een aantal dunne stukken meloen, snij nu overlangs de schil eraf, en snij de meloen in stukken.
Leg in het midden wat sla.
Leg de ham erover, of er naast.
Je kan ook hele stukken meloen in ham wikkelen.
Hak de walnoten in stukken, er eroverheen strooien.
Tot slot wat honing er overheen doen, en de dressing eromheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scdiet


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scdiet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top