Macarons

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2006

Macarons fantasie,* gevuld met mandarijn crème en *foie gras. Lekker bij een glaasjes champagne..

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 20 gram fijne suiker
  • 150 gram amandelpoeder
  • 30 gram suiker
  • 30 gram cacao poeder
  • ganzenlever paté op kamertemperatuur.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

40 minuten voorbereiding
Kooktijd 15 minuten
40 stuks

Bereidingswijze

  • Zeef de suiker met het amandelpoeder.
  • Klop de eiwitten stijf, zodra deze gaan schuimen 30 gram suiker toevoegen en doorgaan met stijfkloppen. ( het eiwit moet pieken)
  • Schep dan voorzichtig het suiker/amandelmengsel erdoor.
  • Verdeel het mengsel in twee porties en schep door een helft de cacao poeder.
  • Verdeel kleine rondjes/toefjes over bakpapier of bakmat en bak de macarons 30 minuten in de oven op 150 graden.



  • Voor de vulling:
  • 2 mandarijnen
  • 2 x 15 gram suiker
  • 30 gram eigeel
  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • Met een zeste schiller de geboende mandarijnen schillen en vervolgens de mandarijnen persen.
  • Kook het sap met de zestes en 15 gram suiker.
  • Meng de eidooiers met 15 gram suiker en klop deze wit op.
  • Schenk het eidooiermengsel bij het mandarijnensap in laat dik worden op een zachte vlam. (niet koken).
  • Laat het mengsel afkoelen en klop de boter erdoor.

  • Eventueel met behulp van een spuitzak de mandarijnen crème verdelen over de helft van de witte macarons en afdekken met de andere helft.
  • Leg op de helft van de macarons met cacao poeder een noot van de ganzenleverpaté en druk de andere helft er voorzichtig op.
  • Serveertip

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten