Zalmtaartje met gorgonzola

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2006
  • Zalmtaartje met gorgonzola

    Zalmtaartje met gorgonzola

    Zalmtaartje met gorgonzola

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 g verse zalmfilet.
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg - ontdooid.
  • 150 g gorgonzola - kamertemperatuur.
  • 3 bossuitjes - in dunne ringetjes.
  • 4-5 el olijfolie extra vergine (met kruiden)
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 gr.
  • Snijd de zalmfilet in dunne plakjes.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat.
  • Bereidingswijze

  • Bestrijk het bladerdeeg met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop.
  • Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover.
  • Besprenkel het geheel met (kruiden)olie.
  • Bak de taartjes in de oven in 10 min. goudbruin en gaar.
  • Bron

    Nederlands visbureau

    Serveertip

  • Serveer de lauwwarm.
  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    stiny26 avatar
    stiny26 02-08-2009

    Lijkt me heerlijk, bedankt. Groetjes Micky

    yvonnetijsmans avatar
    yvonnetijsmans 31-07-2009

    klinkt heerlijk,ben gek op zalm,dus dat zal wel goed komen,bedankt.

    professoroud avatar
    professoroud 31-05-2009

    Hallo Maya, We hebben dit vanavond gegeten. Ik heb uiteindelijk de gorgonzola toch vervangen door een zachte kruidenkaas. Ik was wat huiverig dat de gorgonzola de zalm ging overheersen; bovendien 2 eters die niet zo gek op gorgonzola zijn. Maar het was heerlijk én het zag er prachtig uit. Bedankt. Groetjes, Jos

    professoroud avatar
    professoroud 18-05-2009

    Hallo Maya, Dit lijkt me heerlijk; ga ik proberen en dan hoor je van me. Ik ben zo vrij geweest om je recept ook toe te voegen aan werken-met-bladerdeeg en vis-is-lekker. Vindt je wel goed hè? Bedankt voor dit recept. Groetjes, Jos

    pwiggers avatar
    pwiggers 27-01-2009

    Dit recept neem ik van je mee. Lijkt me heerlijk. Bedankt, Petra

    neeltje96 avatar
    neeltje96 12-11-2008

    Beste devanmaya, dank je wel voor dit recept. Ik ga de gorgonzola vervangen door een wat milder kaasje. Groeten Neeltje

    orphan avatar
    orphan 16-01-2007

    hey Maya ik ben dol op zalm en verzamel dus alle zalm recepten op de smul....nieuwe tik van mij deze lijkt me ook heerlijk dus neem ik het ook mee groetjes Sieka

    menge161 avatar
    menge161 16-12-2006

    Ook een leuk recept! Meegenomen. Dankje. Groet, Trudy

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten