Tongrolletjes met zalm en druivensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes en peultjes of worteltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12 tongfilets

300 g verse zalmfilets

15 g boter

4 soeplepels witte wijn

fijngehakte peterselie

1 potje hele gepelde druiven zonder pitjes

20 cl room

zout en peper

1 koffielepel bouillonpoeder

2 koffielepels maïszetmeel (maïzena)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Dep de tongfilets droog, snij de zalm in 12 stukjes en leg op de gladde kant van elke tongfilet een stukje zalm. Rol strak op en zet met een prikker vast.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een ruime pan.
Leg de tongrolletjes erin en giet er wijn of verdund citroensap bij.
Dek de pan af en laat de rolletjes in ca. 7 minuten zachtjes garen op een heel laag vuur.
Neem de vis uit de pan, breng op smaak met zout en peper.
Laat voor de saus de druiven uitlekken, vang het sap op en breng 1 1/2 dl van het sap met de room aan de kook.
Roer het maïszetmeel met een lepel water tot een glad papje. Roer dit met het bouillonpoeder, zout en peper door de saus. Blijf roeren en laat indikken.
Roer de druiven vlak voor het serveren door de saus.

Serveertip

Versier rijkelijk met peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

flokkietje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten