GRAND DESSERT.

  • Fusion, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2006

MAG NIET GEMIST WORDEN NA HET KERSTDINEE.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 bakje yoghurtsorbetijs.
1/2 bakje citroensorbetijs.
50 gr. poedersuiker.
100 gr. witte chocolade.
8 slagroomsoesjes.(uit de diepvries)
2-3 eetl. poedersuiker.
gepofte mihoen (zie recept op deze pagina).
1 bekertje vanillemilkshake (diepvries A/H).
4 eetl. sinaasappellikeur.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ijsbolletjestang

Voorbereiding

Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
Schaaf de chocolade.
Doop de soesjes in het glazuur,leg ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
Laat de soesjes 1 uur ontdooien.

Bereidingswijze

Schep met een warme ijsbolletjes tang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.
Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen.
Bestrooi vier desserborden met de rest van de chocoladeschaafsel en zet op elk bord een mooi glaasje.
Verwarm de milkshake volgens de aanwijzing op de verpakking.
Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
Leg er een pluk mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

Bron

A/H

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 31-05-2009

zal ik dan maar vertellen hoe je mihoen maakt? (dat ben je nl vergeten erbij te vertellen: TIP: Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker. Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt. Het is een super dessert, jammer dat je niet alle ingrediënten door het jaar heen kan kopen. groetjes, eef

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten