bloemkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2006

Zeer lekkere stamppot en snel klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 aardappelen, 230 gram mexicano's, 1 niet al te grote bloemkool, 2 uien, ketjap, citroensap, peper, nootmuskaat, paprikapoeder, ketoembar, kruidnagelpoeder, komijnepoeder, uivlokken, gebakken uitjes, kerrie, kurkuma,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mesje, magnetronschaal

Voorbereiding

Kook alles op hoogste watt stand. Schil eventueel de aardappelen, was deze en pel de uien, snij deze klein en breng in weinig water met de aardappelen aan de kook voor 20 min. Verwijder de koolbladeren en snij de kool in niet te grote roosjes.

Bereidingswijze

Als de aardappelen 10 hebben gekookt voeg je de bloemkool toe en laat nog 10 minuten koken. Giet het vocht af en voeg de kruiden en specerijen naar smaak toe en de mexicano's en warm dit 5 minuten op, op de hoogste stand.

Bron

smulweb

Serveertip

Gebruik de anymoment vleesbakjes, voeg eens een van de andere anymomentsoorten toe en of vervang de bloemkool door andere groenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten