KNOFLOOKPUREE.

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2006


Heerlijk met frisse dilleroom.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 KG. KRUIMIGE AARDAPPELS, GESCHILD EN IN KLEINE STUKJES.
100 ML. OLIJFOLIE.
6 TEENTJES KNOFLOOK.(IN DE SCHIL).
ENKELE TAKJES VERSE DILLE,FIJNGESNEDEN.
100 ML. CRÈME FRAÎCHE.
250 ML. VOLLE MELK.
50 GR. BOTER.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan.

Voorbereiding

Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 min. staan.

Bereidingswijze

Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken).
Schep na 10 min. de knoflook eruit en haal de schil eraf.
Roer de dille door de crème fraîche.
Verwarm de melk met de boter.
Voeg aardappels en knoflook toe en stamp het geheel fijn.

Bron

A/H

Serveertip

Serveer direct, met de room.
Wil je deze puree vooraf klaarmaken? Bereid de puree en laat deze afkoelen en bewaar (minimaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats.Verwarm de puree vervolgens 6 min. in de magnetron of 20 min. in de oven op 175 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten