Dame Blanche Deluxe

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2006
  • Dame Blanche Deluxe

    Dame Blanche Deluxe

    Dame Blanche Deluxe

Een heel makkelijk toetje. Succes verzekerd. En toch net even anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 bakken roomijs (goede kwaliteit)
2x2,5dl slagroom
2 grote marsrepen
1 zak maltesers (krokante chocoladekogels)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 916,83 kcal
Koolhydraten 84,49 g
Eiwitten 12,31 g
Vetten 58,52 g
Benodigdheden
Mooie ijscoupes
ijslepel
2pannen
mixer

Voorbereiding

Dit hoeft niet maar is wel makkelijk met een etentje.Ik schep vantevoren ijsbollen (2 of 3 per persoon)leg ze op een met plasticfolie bekleede schaal en vries ze weer in. Het ijs kan dan kort voor het serveren in de coupes en smelt niet zo snel. Heb je plaats leg dan ook de ijscoupes vantevoren in de vriezer.

Bereidingswijze

Smelt de marsrepen met 2,5dl slagroom au bain marie. Goed roeren tot je een mooie gladde saus krijgt. Klop de andere 2,5dl slagroom stijf en zet in de koelkast.
Verkruimel de Maltesers (doe ze in een stevige plastic zak en sla er op met een deegroller ofzo) Doe 2 of 3 bollen ijs in een coupe, doe er de warme saus over en strooi er de verkruimelde Maltesers over.

Bron

eigen idee

Serveertip

De chocoladesaus die over is kan je in een sauskom op tafel zetten. De slagroom in een mooie schaal ernaast. Ik doe de slagroom nooit op het ijs. Veel mensen vinden het te zoet. Andere willen juist veel slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

heerlijk! ik neem het mee groetjes van anita

jakjehaaf avatar
jakjehaaf 24-07-2007

Wat een superlekker toetje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten