'Lasagne' van volkorenbrood, spinazie en tonijn
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-12-2006
Nog zo'n heerlijk brood-restverwerkings-recept!
Ingrediënten 4 personen
- ruim een half donker volkorenbrood (molenbrood of pain de boulogne)
- een bakje Boursin (knoflook) voor warme sauzen
- een scheutje finesse
- 2 zakken à 300 gram panklare spinazie
- 4 el klein gesneden zongedroogde tomaten
- 1 el fijngehakte Italiaanse keukenkruiden
- 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
- pijnboompitten
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereidingswijze
Bak de spinazie in een el olijfolie in de wok tot het geslonken is. Breng op smaak met peper, zout en de kruiden en laat uitlekken in een vergiet. Meng de stukjes zongedroogde tomaat en de pijnboompitten erdoor. Bak in een el olijfolie de gesnipperde ui glazig, voeg de Boursin toe en een klein scheutje finesse. Snijd het brood in sneetjes en haal de korsten van het brood. Rol met een deegroller de sneden plat. Doe in een ingevette ovenschaal eerst een laagje Boursinsaus, dan een laage spinazie, vervolgens tonijn en als laatste het brood. Herhaal dit twee keer. Eindig met het brood en bestrooi de bovenste laag met geraspte Parmezaanse kaas. Laat in 25 minuten de schotel door en door warm worden en gratineren.
Serveertip
Lekker met een wortelsalade van een zakje julienne gesneden wortel met een dressing van mosterd, honing en olijfolie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties