1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappel-truffelgratins

Aardappel-truffelgratins

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2006

Ingrediënten 12 personen


1 kilogram vastkokend aardappels
125 ml room
125 ml melk
2 stuks eigeel
1 eetlepel truffelolie
100 gram shii-take
100 gram kaas belegen



Een pracht om dit met de feestdagen als bijgerecht te serveren. Dit recept is uit een allerhande.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

Voorbereiden (kan dag tevoren): Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden. In schenkkan slagroom met melk en eidooiers mengen. Truffelolie erdoor kloppen. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Aardappelschijfjes in kom met slagroommengsel met kaas omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over muffinvormpjes verdelen. Rest van roommengsel over aardappels schenken. Shii-takeplakjes op elk vormpje leggen. Muffins in midden van oven in ca. 30 minuten bakken. Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.

Eindbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden. Gratins (afgedekt met aluminiumfolie) 30. min in oven verwarmen. Gratins uit over nemen en 5 minuten laten afkoelen. Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden. Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen. Op schaal leggen en serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top