1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. Tzatziki

Tzatziki

  • Grieks, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2006

Ingrediënten


1/2 liter griekse yoghurt, 1 grote komkommer, 1 dikke teen knoflook, 1 eetlepel witte wijnazijn (of andere heldere azijn, witte balsamico is ook heel lekker), 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.


Verder heb je nodig


Rasp


Heerlijke frisse griekse saus. Iedereen kan het maken en bijna iedereen vindt het lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de komkommer en verwijder de zaden.

Bereidingswijze

Rasp de komkommer en laat een half uurtje uitlekken in een zeef of een vergiet. Druk daarna het laatste overtollige water er uit en mix met de yoghurt. Maak op smaak met de azijn, geperste knoflook, zout en peper, en roer de olie er door.

Mocht het nu toch nog te dun zijn naar uw smaak, giet de tzatziki dan in een vochtige theedoek, draai die goed dicht en leg deze in een vergiet of zeef. Hang dit boven een pan, leg een gewicht op de doek en laat het geheel verder uitlekken tot de saus lekker dik is.

Serveertip

Lekker met brood maar ook heerlijk bij gegrilde kip of vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top