1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Humus
  5. Romige humus

Romige humus

Door: linde

  • Internationaal, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2006

Ingrediënten


1 blik kikkererwten, sap van 1 citroen en van 1 sinaasappel, theelepel komijnzaden, 1 dikke teen knoflook, 1 volle eetlepel tahini (sesampasta), 100 ml. olijfolie, zout en peper.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Door een mengsel van sinaasappel- en citroensap te gebruiken is deze humus heerlijk zacht van smaak. Makkelijk en snel klaar voor een (onverwacht) feestje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Doe de kikkerwerten samen met de helft van het sap in de keukenmachine en mix tot een creme. Voeg de tahini, de komijn en de uitgeperste teen knoflook toe en de helft van de olie en mix weer goed. Voeg nu zout en peper toe en nog zo veel olie en sap tot u de gewenste dikte hebt.

Serveertip

Lekker bij een buffet of gewoon op brood voor de lunch met wat rauwkost.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top