broodje hete kip
- Indonesisch, Brood
- 10-20 min.
Een heerlijk broodje voor de lunch of de lekkere trek.
Ingrediënten 4 recipe.people
*2 dubbele kipfilets*1kipbouillontablet*2eetl kipkruiden*2eetl bruine basterdsuiker*
1eetl mosterd*12 eetl tomatenketchup*
4 gesnipperde uien*een flinke scheut ketjap
*2 tot 3 geperste teentjes knoflook*enkele
druppels citroensap*scheutje koffieroom en
sambal naar smaak.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 222,74 kcal |
Koolhydraten | 28,24 g |
Eiwitten | 18,24 g |
Vetten | 3,01 g |
Benodigdheden
Kookpanbakpan
snijplank
Bereidingswijze
Als het water kookt de kipbouillnblok erin.Kook de kipfilets in de bouillon gaar op een laag vuurtje.Laat de kip wat afkoelen en snij deze fijn. Fruit de ui in de pan.Voeg de kleingesneden kip en de kipkruiden toe en roer goed door elkaar.Voeg vervolgens de mosterd, de bruine suiker, de tomatenketchup, de ketjap, de knoflook, het citroensap en de sambal toe.Schep alles goed door elkaar, zet het vuur laag eventueel met vlamverdeler en laat nog een paar minuten pruttelen. voeg op het laatste moment de koffieroom toe.
Ikzelf heb de koffieroom eruit gelaten.
Doe het mengsel in opengesneden harde broodjes.Ik heb het deze keer in Turks brood gestopt, ook lekker.