1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Hete kip
  5. broodje hete kip

broodje hete kip

Door: ggiea

  • Indonesisch, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2006

Ingrediënten 4 personen


*2 dubbele kipfilets*1kipbouillontablet*
2eetl kipkruiden*2eetl bruine basterdsuiker*
1eetl mosterd*12 eetl tomatenketchup*
4 gesnipperde uien*een flinke scheut ketjap
*2 tot 3 geperste teentjes knoflook*enkele
druppels citroensap*scheutje koffieroom en
sambal naar smaak.


Verder heb je nodig


Kookpan
bakpan
snijplank

broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip
broodje hete kip

Een heerlijk broodje voor de lunch of de lekkere trek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als het water kookt de kipbouillnblok erin.Kook de kipfilets in de bouillon gaar op een laag vuurtje.Laat de kip wat afkoelen en snij deze fijn. Fruit de ui in de pan.Voeg de kleingesneden kip en de kipkruiden toe en roer goed door elkaar.Voeg vervolgens de mosterd, de bruine suiker, de tomatenketchup, de ketjap, de knoflook, het citroensap en de sambal toe.Schep alles goed door elkaar, zet het vuur laag eventueel met vlamverdeler en laat nog een paar minuten pruttelen. voeg op het laatste moment de koffieroom toe.
Ikzelf heb de koffieroom eruit gelaten.
Doe het mengsel in opengesneden harde broodjes.Ik heb het deze keer in Turks brood gestopt, ook lekker.



Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top