1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Hemel en Aarde

Hemel en Aarde

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2006

Ingrediënten 2 personen


750g aardappels/750 g boscop appels(andere kunnen ook)/100g spek/20g boter/2 uien/een snufje suiker/2 ringen bloedworst/wat meel



Een heerlijk en eenvoudig gerecht uit Zuidduitsland dat rond deze tijd veel gegeten wordt.Ik had tot gisteren nog nooit gebakken bloedworst gegeten.Heerlijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappel en appels schillen en in grote stukken snijden.de aardappels met een matige hoeveelheid water opztten en half laten garen.
dan de appelstukken er aan toevoegen met wat suiker.alles gaar koken.Eventueel nog wat water toevoegen,dat het moesachtig wordt.
Inmiddels het spek uitbraden.Uien toevoegen en licht bruin bakken.Op een warme plek even zetten.De bloedworst in groffe stukken snijden,deze in meel wentelen en in de boter aanbraden.

Serveertip

Doe eerst wat moes op een bord,leg hierop wat bloedworst en er overheen het uien-spek-mengsel.Zout naar smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jzachariasse
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top