Varkenshaasje met witte wijn uit de oven

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2006

Een heerlijk eenpansgerecht, langzaam gegaard in de oven. Nog lekkerder als je het een dag vooraf maakt en weer opwarmt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-500 g varkenshaasje
-1 el geklaarde boter
-50 g bacon (in reepjes)
-1 ui, fijngesnipperd
-peper en zout
-2 Granny Smith-appels
-1/4 groene kool
-2 dl kippenbouillon
-droge witte wijn
-1 el fijne suiker
-1 el witte-wijnazijn





Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Bak het varkenshaasje (in grote stukken) rondom goudbruin in geklaarde boter.
-Doe er de bacon en de ui bij.
-Roerbak een minuutje.
-Kruid met peper en zout (niet te veel, want bacon is al vrij zout).

Bereidingswijze

- Snij de (ongeschilde) appels in fijne partjes en de kool in reepjes.
-Doe alles samen in een ovenschaal.

- Verwarm de bouillon met een flinke scheut droge witte wijn, 1 eetlepel fijne suiker en 1 eetlepel witte wijnazijn.
-Schenk de hete vloeistof eveneens in de schaal en schep goed om.

- Zet 40 à 50 minuten in de oven op 180° C.
-Dek eventueel af of schenk wat water of wijn bij als het vocht te snel verdampt is.

Serveertip

Serveer goed heet, met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Laatste reacties

wies48 avatar
wies48 17-04-2009

ouderwetse ingredienten en ongelooflijk lekker.Heel mijn gezinnetje heeft er van gesmuld.

kaasie30 avatar
kaasie30 19-12-2006

Goede combinatie van bitter, zoet en zuur

marianneoud avatar
marianneoud 13-12-2006

Neem je recept mee Marc Mar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten