1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Profiteroles

Profiteroles

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2006

Ingrediënten


Soezendeeg * 1/2 liter vanillijs * chocoladesaus..



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Laat water en boter koken. Neem van het vuur en roer er de bloem door. Breng het deeg terug op het vuur en blijf roeren tot het deed een bol vormt die niet meer aan de bodem kleeft. Neem terug van het vuur en klop er een voor een de hele eieren door. Dit gaat uitstekend met de elektrische klopper. Afhankelijk van de dikte van de eieren en van het vochtopslorpend vermogen van de bloem zal men het vierde ei niet. half, of helemaal moeten toevoegen.

Bereidingswijze

Nereid een soezendeeg en leg met behulp van 2 theelepels kleine hoopjes deeg op de ingevette ovenplaat. Bereid de chocoladesaus. Vul de soesjes met het vanillijs, stapel ze tot een pyramide en giet er de warme chocoaldesaus over.

Serveertip

Serveer de profiteroles direct.

Bron

Praktische school KAV



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top